Bitumikate

Bitumikate tunnetaan myös nimellä kattohuopa, on erittäin suosittu kattomateriaali.

SBS modifioidut bitumikatteet ovat yleisimpiä liike- tai teollisuusrakennuksissa, joissa on loiva tasainen asfalttipohjainen katto. Katon kaltevuudesta riippuen voidaan bitumikate asentaa yhteen tai useampaan kerrokseen. Bitumikatto entinen huopakatto on kestävä sekä helppo asentaa.

Uudistettu bitumi sisältää bitumin muodonmuutos ominaisuuksia parantavaa lisäainetta, ne voivat olla elastomeerisiä tai plastomeerisiä. Bitumikate on elastinen sekä säilyy elastisena ja plastisena kylmissäkin olosuhteissa. Pinnan peittävä liuskekivi suojaa katetta UV-säteilyltä sekä pieniltä vaurioilta. Bitumikermi on vahvistettu murtumiselta joko polyesterillä tai lasikuitukankaalla.

Kuten mainittu kehitetty SBS- kattohuopa on joustava se säilyttää muotonsa myös venyttäessä ja puristettaessa repeämättä, ja siksi sitä käytetään laajalti monimuotoisissa bitumikatoissa, pinnoitteissa, tiivistysaineissa sekä päällysteissä. SBS kattohuopa on yksi suosituimmista nykyisin käytetyistä kattomateriaaleista. Bitumikatto on hiljainen ja sietää eriomaisesti kosteutta sekä kestää haastavimmissakin sääolosuhteissa, se toimii poikkeuksellisen hyvin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Käytettyjen polymeeri välianeiden perusteella voidaan bitumimateriaalit jakaa kahteen perustyyppiin:

SBS (styreeni-butadieeni-styreeni) bitumikatteet -sisältävät elastomeerisiä muuntaja-aineita, jotka takaavat materiaalin joustavuuden myös matalissa lämpötiloissa. SBS- kattohuopa kestää erinomaisesti lämpötilan vaihteluita. SBS kumibitumi on peitetty liuskekivi sirotteella suojaamaan sitä UV-säteilyltä.

APP (ataktinen polypropeeni) bitumikatteet – sisältävät plastomeerisiä muuntaja-aineita, joten niillä on erinomainen UV-kestävyys sekä erittäin korkea lämmönkestävyys (APP-muovibitumi ei tarvitse UV-suojaksi liuskekivikerrosta).

Bitumikatto voidaan asentaa kolmella eri tavalla:

Itseliimautuva: Jokaisella kerroksella on luja liimapinta, joka on peitetty suojamuovilla. Suojakalvon poistettaessa kerrokset kiinnittyvät ja tiivistyvät kun aurinko lämmittää pinnan.

Lämpöliima / hitsattu: Bitumin pinta sulatetaan ja kiinnitetään yhteen nestekaasupolttimella. SBS ja APP käyttäytyvät eri tavalla kuumennettaessa.

Kylmä liima: Käytetään nestemäistä bitumiliimaa. Työskentelylämpötila liimauksessa +5- +50, tämä vähentää palovaaraa ja myrkyllisiä höyryjä, joita lämpöliimasta voi mahdollisesti aiheutua.

Bitumikate edut

Lämmönkestävyys-icon Lämmönkestävyys
Muunneltu bitumi on luotu kestämään alhaisia ​​lämpötiloja. Se kestää jopa -30 celsiusastetta ilman halkeilua tai murtumista. Materiaali pysyy silti joustavana näissä lämpötilan vaihteluissa.

Kylmäliimavaihtoehdot-icon Kylmäliimavaihtoehdot Bitumikate voidaan asentaa käyttämällä kylmäliimaa tai käyttämällä itseliimautuvaa kattohuopaa. Tällä on monia etuja, koska se vähentää polttimella lämmitetyn menetelmän palovaaraa eikä se vapauta myrkyllisiä höyryjä ilmaan asennuksen aikana.

Monipuolinen-icon Monipuolinen
Kehitetty bitumi on monipuolinen, josta löytyy teknisesti ja esteettisesti sopiva vaihtoehto kaikille katoille, se soveltuu niin liike- kuin asuintalojen katoille.

Palonkestävyys-icon Palonkestävyys
Kehitelty bitumi voidaan luokitella A paloluokkaan, joka on korkein paloluokitus.

UV-säteilyä-kestävä-icon UV-säteilyä kestävä
Uudistettu bitumi kestää auringon säteilyä. Tämä auttaa vähentämään energiakustannuksia, varsinkin jos pinnalla käytetään vaaleampia tai heijastavampia värejä.

Kierrätettävä-icon Kierrätettävä
Osa bitumikaton materiaaleista voidaan kierrättää, kuten bitumiset kattolaatat, voidaan käyttää uuden asfaltin raaka-aineena uusien teiden rakentamiseen.

Suljettu-järjestelmä-vesitiivis-icon Suljettu järjestelmä, vesitiivis Riippumatta asennus menetelmästä on bitumikate eli tiivissaumakate erinomainen tiiviste. Materiaali tiivistyy kattoon, joten saumoja ei ilmene lainkaan. Tämä tekee siitä vedenpitävän ja suojaa kattovuodoilta.

Bitumikate haitat

haitat-icon Vuodon lähteen havaitseminen voi olla vaikeaa.

haitat-icon Se ei ole kaikista pisimpään kestävä katto. Käyttöikään vaikuttaa asennuksen laatu ja ympäristö.

Jos etsit edullista vaihtoehtoa loivalle katolle, on bitumikatto viisas valinta