Kivipinnoitettu teräskatto – Hyvät ja huonot puolet

Kivipinnoitettu teräskatto tai peltikatto eli kiviteräskate

Olet luultavasti kuullut perinteisestä peltikatosta, sillä se on yksi yleisimmistä saatavilla olevista vaihtoehdoista markkinoilla, etenkin pohjoismaissa. Kivipinnoitetun teräskaton suosio kasvaa ja se on hiljalleen korvaamassa tavanomaisen peltikaton valikoiman. Olemme listanneet kivipinnoitettujen teräskatteiden hyvät ja huonot puolet, sekä tehneet reilun vertailun kivipinnoitettujen ja perinteisten teräskattojen välillä jotta voit tehdä juuri sinun hankkeen kannalta parhaan päätöksen.

Mikä on kivipinnoitettu peltikatto ja miten se eroaa perinteisestä peltikatosta?

Toisin kuin ihmiset yleensä kuvittelevat pelkän peltikaton näyttävän, voi teräskate myös yhdistää perinteisen paanukaton kauniin ulkonäön sekä teräkselle sen ominaisen kestävyyden ja lujuuden. Se muodostuu 24- tai 26- kokoisesta teräsytimestä (rungosta) joka on valmistuksessa pintakäsitelty ruosteen esto pinnoitteella. Kivipäällystetty teräskate on viimeistelty paksulla kivikerroksella joka tarttuu pysyvästi pintaan ja antaa näyttävän ilmeen katolle.

Kivipinnoitetun teräskaton edut

Pitkäikäisyys Pitkäikäisyys – Kivipäällysteiset teräskatot ovat tiedettävästi pitkäaikaisia. Ne kiinteistön omistajat jotka arvostavat kustannustehokasta käyttöikää voivat vaivattomalla ylläpidolla nauttia teräskatostaan jopa 70 vuoden ajan ennen kuin vaihto on ajankohtaista.

Monipuolinen-icon Vähäinen huoltotarve – Kiviteräskate on käytännössä huoltovapaa! Se on suunniteltu kestämään ympäristön ulkoiset rasitteet murtumatta. Se ei halkeile eikä taivu. Kustannustehokas ja taloudellinen

Kevyt Kevyt – Paino neliömetriä kohden on alle 6,5 g, joten sillä voidaan korvata kaikki vanhat kuluneet kattomateriaalit.

Kestävyys Kestävyys– Kivipinnoitettu teräs on äärimmäisen kestävä materiaali, kestää haastavimmissakin sääolosuhteissa kuten kovat myrskyt tai rankkasateet. Kiviteräskate on sään- sekä palon kestävä.

Kaunis-ulkomuoto-ja-monipuolisuus Kaunis ulkomuoto ja monipuolisuus – Laaja valikoima eri väri-ja pintakuvio vaihtoehtoja. Monipuolinen valikoima eri tyylejä, esimerkiksi suosittujen paanu- ja tiilikaton ulkomuotoa jäljittävillä malleilla saa aikaan juuri halutun lopputuloksen.

Kivipinnoitettujen teräskatteiden mahdolliset haittapuolet

Tämän materiaalin merkittävin haittapuoli on kivipinnoitetun teräksen asennuksen perustamiskustannukset. Pitkän aikavälin taloudelliset edut ovat suuremmat kuin tämä, sillä se kestää huomattavasti kauemmin ja vaatii vähemmän korjauksia koko käyttöikänsä aikana kuin muut perinteiset harjakatto kattomateriaalit. Katso kivipinnoitettu teräskatto Queentile valinta.

Kivipinnoitettu peltikatto verrattuna klassiseen peltikattoon

Kivipinnoitettu teräskattoPeltikatto
Taattu käyttöikä (takuu)50 vuoden takuuYleensä 10-15 vuotta, Premium luokan tuotteelle enintään 50
Korroosion kestävyys (pitkäaikainen)KylläEi, yleisesti tulee katto päällystää uudelleen 5 – 12 vuotta asennuksen jälkeen
Värin pysyvyysKyllä, väri ei haalistuRiippumatta siitä, minkä tyyppistä pigmenttiä tai hartsia valmistaja käyttää ei väri kestä ikuisesti
HiljainenKyllä, materiaalin monikerroksinen karkea pinta vaimentaa ääniä tehokkaastiEi
Helppo asentaaKylläKyllä
Hankintahinta

Jos harkitset kattosi vaihtamista tai haluat tietää enemmän kivipinnoitetusta teräskatoista, lähetämme mielellämme ilmaisia mallikappaleita ja vastaamme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi.

Pyydä tarjous

    Tilaa ilmainen näyte

    Yhteystiedot