Kumoamme kuusi yleisintä myyttiä kuitusementtisista aaltolevyistä

Mikäli kaipaat kattomateriaalia, joka kestää vähintään 50 vuotta, on ulkonäöllisesti tyylikäs ja lisäksi hinnaltaan edullinen, niin kuitusementtinen aaltolevy on ehdottomasti paras saatavilla oleva kattomateriaali.

Kaasaegne-eterniit-kiudtsement-laineplaat.jpg

Nykyaikaiset aaltolevyt eivät sisällä asbestia

On syytä huomauttaa, että Suomessa asbestin käyttö kiellettiin kokonaan vuonna 1994 ja Euroopan Unionin maissa vuonna 2005 (direktiivi 1999/77/EY). Aiemmat varttikatelevyt, jotka vielä nykyään peittävät vanhojen rakennusten kattoja, sisältävät hyvin todennäköisesti asbestia. Nykyisten Eternit aaltolevyjen ainesosat ovat kuitenkin muuttuneet, asbesti on kokonaan korvattu tekstiiliteollisuudessa tunnetuilla polyvinyylialkoholikuiduilla (PVA).

Eternit-4.jpg
Eternit-5.jpg

Kuitusementtinen aaltolevy ei ole syttyvää materiaalia

Nykyaikainen aaltolevy valmistetaan sementistä, kalkkikivestä, selluloosasta, vedestä ja PVA-kuidusta, joka on korvannut asbestin. Koostumuksensa ansiosta kuitusementtinen aaltolevy on palamaton materiaali, joka täyttää paloteknisen käyttäytymisen luokan A2 (Eternit). On tärkeää huomata, että A2 on toiseksi korkein paloluokka Eurooppa-luokassa.

Eternit-1.jpg

Liikerakennukset, Liettua (2020-2022)

Eternit-2.jpg
Eternit-3.jpg
Eterniit-Gotika-must-motusmae-2.jpg

Omakotitalo, Viro (2020-2021)

Eternit aaltolevy on täysin säänkestävä materiaali

Toisin kuin väitetään, aaltolevy on yksi parhaista melunvaimentimista rakennuksen katolla kovassa sateessa ja rakeessa. Ihmiselle mieluinen melutaso on esimerkiksi 55 dB:n ja 60 dB:n välillä. Kovemmilla sateilla melutaso voi kattopellillä varustetussa rakennuksessa ylittää 90 dB, jota voidaan verrata vieressä seisovaan ruohonleikkuriin (Influence of Roofing Sheet Geometry on Reduction of Rainfall Induced Noise). Kuitusementtisen aaltolevyn kohdalla melutaso on 16 dB alhaisempi eli 74 dB, jota voidaan verrata käynnissä olevaan pesukoneeseen.

Eternit aaltolevy on vedenkestävää materiaalia. Jos sitä säilytetään asianmukaisesti ennen asentamista, maalatuille aaltolevyille ei aiheudu valkoisia läikkiä

Kuitusementtinen aaltolevy on hengittävää materiaalia, mikä tarkoittaa, että sillä on kyky imeä itseensä kosteutta. Yksi suurimmista riskeistä on, että maalattuja aaltolevyjä säilytetään ennen asennusta ulkotiloissa. Usein kuvitellaan, että katemateriaali on tarkoitettu säilytettäväksi ulkona, mutta jos kattolevyt pakataan kalvoon ja säilytetään alustalla, niin kertynyt ylimääräinen kosteus ei pysty poistumaan aaltolevyistä. Jos varastointiolosuhteita ei noudateta, se saattaa aiheuttaa kuitusementtilevyjen sisältämän kalkin itoamisen, minkä seurauksena aaltolevyt voivat muuttua valkoisiksi.

Eterniit-gotika-grafiit-Tapa-5.jpg

Eternit aaltolevyt ovat yleensä pitkäikäinen kattomateriaali ja valmistaja myöntää sen vuoksi materiaalilleen erittäin pitkän takuun

Esimerkiksi Eternit-aaltolevyjen osalta kyseinen ajanjakso on 30 vuotta, joka kattaa kaikki mahdolliset takuuseen liittyvät kustannukset, mukaan lukien työvoimakustannukset, jotka kattavat 60-70 prosenttia katon vaihtokustannuksista. Eternit-aaltolevyjen käyttöiän arvioidaan olevan vähintään 50 vuotta.

Eternit-6.jpg

OMAKOTITALO, Liettua (2021-2022)

Päikesepaneelid-eterniitkatusele-2.jpg

eläinten navetta, Viro (2019-2020)

Peruskorjatulle kuitusementtikatolle voit asentaa aurinkopaneelit, kattotikkaat, lumiesteet ja kaiken muun, mitä nykyaikainen katto saattaa tarvita

Väärinymmärrys siitä, että aurinkopaneeleja ei voi asentaa aaltolevyille, liittyy läheisesti vanhaan ja useimmissa tapauksissa nykyään vanhentuneeseen varttikatteeseen. Usein vanhentuneita varttikattoja on rakennettu ilman asennusohjeita ja alusrakenteet on tehty niistä materiaaleista, joita oli tuolloin saatavilla. Sen vuoksi on vaikeampi arvioida, kestääkö tällainen katto lisäpainon vai ei. Niihin ei myöskään mielellään asenneta aurinkopaneeleja, koska materiaali on ajan myötä haurastunut ja saattaa murentua kävellessä. Kyseisiä ongelmia ei esiinny nykyaikaisissa materiaaleissa ja aaltolevyt soveltuvat mainiosti paneelien asentamiseen uusittuun kuitusementtikattoon.

UKK

Nykyaikainen kuitusementtinen aaltolevy ei sisällä asbestia. Vuosikymmeniä sitten valmistetut aaltolevyt sisältävät hyvin todennäköisesti asbestia, mutta tänäpäivänä siitä on luovuttu terveysriskien vuoksi.

Turvallisin valinta on epäilemättä eternit kuitusementtiset aaltolevyt. Mikäli hinta on sinulle kaikkein tärkein kriteeri, niin toinen vaihtoehto on ukrainalaiset fibrodah-aaltolevyt.

Eternit kuitusementtikatto on epäilemättä edullisempaa kuin pelti- tai kivikatto. Vaikka alkukustannukset voivat olla korkeammat kuin joillakin muilla materiaaleilla, eternit aaltolevyn kestävyys ja vähäiset huoltovaatimukset tekeevät siitä silti kustannustehokkaimman materiaalin pitkässä juoksussa.

Ei ole mikään salaisuus, että valmistajan määrittelemistä ehdoista johtuen vaihtoehtoisille tai täysin erityyppisille materiaaleille myönnetyt takuuajat vaihtelevat. Eternit kuitusementtisilla aaltolevyillä on kuitenkin 30 vuoden materiaalin laatutakuu ja 5 vuoden väritakuu vielä aurinkopaneelien asennuksen jälkeenkin.

Eternit aaltolevy-kattoa on saatavilla kokonaisratkaisuna. Tämä tarkoittaa sitä, että eternit aaltolevyjen lisäksi on tarjolla riittävästi lisävarusteita eri kattokokonaisuuksien viimeistelyyn käyttämällä samaa materiaalia. Valikoimassa on harja-, pääty-, reunalistoja ja liitoslistoja seinään ja erilaisia harjatiilejä.

Yleensä suurin osa eternit aaltolevyistä on varastotuotteita ja ne ovat tilattavissa välittömästi. Jos etsimääsi aaltolevyä ei ole juuri sillä hetkellä varastossa, sinun on odotettavissa 2-3 viikkoa toimitustasi.

Pyydä tarjous    Harja- ja reunaelementti (eterniitti)Harja- ja reunaelementti (pelti)AluskateKattosiltaLumiesteKattotikasSadevesijärjestelmä (pyöreä)Sadevesijärjestelmä (suorakulmainen)KattoikkunaUkkossuojausAurinkopaneelit


    Haluan asennuksenHaluan kuljetuksen

    YHTEYSTIEDOT