Ulkoverhouspaneeli, joko puu tai kuitusementtilevy?

Suomessa käytetään julkisivujen päällystämisessä erilaisia puuverhouslautoja ja rappaussekoituksia.

Rakennuksen näyttävin osa on kieltämättä sen julkisivu, jonka pitäisi ihanteellisessa tapauksessa olla ehjä ja siisti. Uuden julkisivun valinnassa on huomioitava myös erilaisten materiaalin kestävyys. Kestävämpi materiaali edellyttää yleensä hieman suuremman sijoituksen julkisivun päällystämiseen, mutta vaatii pitkälti tähtäimellä vähemmän huoltoa ja säilyttää esteettisesti siistin ulkomuodon pitempään.

Vaikka joskus saattaakin tuntua, että puuverhouspaneeli on näyttävä ja toimiva vaihtoehto julkisivun päällystämiseen, niin puuverhouspaneelin kauniin ulkomuodon ylläpitäminen vaatii vähintään muutaman vuoden välein erilaisia huoltotoimenpiteitä. Puuverhouspaneelit likaantuvat ja väri haalenee, joten ne on säännöllisesti puhdistettava ja maalattava. Tuotteen väärän huollon seurauksena saattaa puupinnoissa alkaa homeen ja tuholaisten leviäminen. Rapistuva julkisivupäällyste menettää eristävät ja esteettiset ominaisuudet. Samalla tavalla kuin puupinta, myös rapattu pinta vaatii tiet yin väliajoin korjauksia ja maalaamista. Julkisivujen päällystämisessä käytetään myös monenlaisia kivi- ja kuitusementti-julkisivulaattoja. Miksi kannattaisi valita juuri tämä tuote?

Vertailu Taulukko

Kuitusementti ulkoverhouspaneeli CedralPerinteinen puuverhouspaneeli
Odotettavissa oleva käyttöikäVähintään 70 vuottaVähintään 30 vuotta
Materiaalin laatutakuu10 vuottaNormaalisti 2 vuotta, premium-tuotteissa enintään 7 vuotta
Värisävyn pysyvyyden takuuKYLLÄEI
HuoltoväliHuoltovapaaJoka 2.-5. vuosi
Kestävyys tuholaisten vaikutukselleKYLLÄ (muurahaiset, tikat ja muut tuholaiset eivät pysty vaurioittamaan materiaalia)EI
MaalattavissaKYLLÄKYLLÄ
PaloturvallisuusPalamaton, A2, s1-d0Puusta ei saa koskaan täysin palamatonta materiaalia
AsennusSama kuin puutuotteilla
Värisävy30 tooni
ViimeistelySileä tai puuta imitoiva kuvio
ProfiiliLimittäin tai puoliponttiliitosLimittäin tai puoliponttiliitos

Cedralin kuitusementti-ulkoverhouspaneeli

clean Luo edellytykset kotiin ajattoman kauniin julkisivun luomiseen.

Obszar-roboczy-8 Kuitusementti-julkisivupaneeli ei vaadi muutaman vuoden välein uudelleen maalaamista tai huolta sammaleen tai sateiden haittavaikutusten johdosta, toisin kuin laajasti käytetyn perinteisen puu-verhouspaneelin osalta.

hammer-(1) Kuitusementti-ulkoverhouspaneeli on vesitiivis, lahoamaton, ei homehdu ja kestää erilaisten bakteereiden ja tuholaisten aiheuttamat vauriot. Ulkoverhouspaneelina käytettäväksi tarkoitettu Cedral on perinteiselle puu- tai PVC-ulkoverhoukselle paras huoltovapaa vaihtoehto.

idea Materiaalin käyttöikä on normaalisti enintään 70 vuotta eli pitkällä yli puoli vuosisataa.

paint-roller-(1) Cedralin ulkoverhouspaneelien asennus ja käsittely eivät edellytä erikoisosaamista ja kauniin julkisivun pystyy asennusohjeita noudattamalla rakentamaan kuka tahansa. Se on täydellinen ratkaisu vanhojen seinien entisöimiseen tai uusrakennuksille näyttävän ulkomuodon luomiseen.

time-2-e1584601269842 Kuitusementti-ulkoverhouspaneeli on toisin kuin puuverhouspaneli täysin palamaton elisyttymätön ja täyttää paloturvallisuusluokituksen A2, s1-d0 asettamat vaatimukset eli estää palon leviämisen.

tulekindel-1 Cedralin kuitusementti-ulkoverhouspaneeli on tarjolla kahdella erilaisella profiiliviimeistelyllä (puoliponttiliitos, limittäinen) ja 30 eri sävyä.

Ulkoverhouspaneeli Cedral ja Classic

Pyydä tarjous

    Pyydä ilmaisia Cedral mallipaloja
    Valitse toimitustapa

    Yhteystiedot