Varttikatto – Nykyaikainen asbestivapaa kestävä ja näyttävä katto

Nykyään asbesti rakennusmateriaaleissa on menneisyyttä, moderni varttikatto ei enää sitä sisällä

Eternit kattotuotteet on patentoitu vuonna 1900 ja brändin nimi Eternit tarkoittaa “ikuinen”. Nykyään Eternit brändi on osa Etex Groupia, joka on Belgiassa sijaitseva maailmanlaajuinen rakennusmateriaaleihin erikoistunut organisaatio ja Eternit aaltolevyt valmistetaan uudella tehtaalla Liettuassa.

Kuitusementtinen aaltolevy on valmistettu sementistä, kalkkikivestä, amorfisesta piidioksidista, selluloosasta, synteettisestä PVA-kuidusta ja vedestä. Kattolevy sisältää mikroskooppisen pieniä ilmarakoja, jotka parantavat materiaalin äänen- ja lämmöneristysominaisuuksia sekä suojaavat talon rakenteita kosteudelta.

Eternit aaltokattolevyn rakenne on muuttunut vuosien varrella, mutta kaikki parhaat ominaisuudet ovat säilyneet. Vuosisadan mittaisen valmistushistorian tuloksena Eternit aaltolevystä on tullut kuitusementtiprofiilien yleisnimitys kansan suussa – eterniitti, ja se on jatkuvasti suosituin kattomateriaalin vaihtoehto monissa Euroopan maissa. Suomessa tunnettiin eterniittia ennen Minerit tehtaan valmistamaa asbestisen mineriitin markkinoille tuloa, minkä jälkeen mineriittikatto oli ykkösvalinta kunnes asbestin työterveyshaittoihin herättiin 1970-luvulla. Siitä alkaen epävakaaksi ja epäterveelliseksi osoittautunut mineriitti on lähes kadonnut kuvioista, mutta eterniitti on parhaimmillaan yhtä vakaa materiaali tänäkin päivänä.

Eternit kuitusementtinen varttikatto kestää perinteisesti jopa 70 vuotta eli lähes kolme neljännestä vuosisadasta menettämättä ominaisuuksiaan. Sideaineena käytetty asbesti on Eternit modernissa aaltokattolevyssä korvattu polyvinyylialkoholi kuiduilla eli PVA: lla. Asbestiton eterniitti tai moderni varttikatto on jatkuvasti äärimmäisen kestävä ja pitkäikäinen kattomateriaali.

Nykyaikaisen eterniitin valmistusprosessi on ympäristöystävällistä, kun tuotteiden pitkäikäisyys auttaa ilmastoa säästämällä resursseja ja vähentämällä jätettä ja siihen liittyviä päästöjä. Lisäksi nykyinen eterniitti soveltuu erinomaisesti kiertokäyttöön.

Eterniittilevyissä käytetään erikoista Safety Strips® -suojateknologiaa, jonka ansiosta levyt ovat lujia sekä erittäin kestäviä. Sisäänrakennetut suojaliuskat estävät levyjen taipumisen kuormituksessa. Suojaliuskat ovat samalla välttämätön lisävaruste katon turvalliseen asentamiseen.

Ei voi jättää mainitsematta eterniitin palonkestävyyttä. Maatalousalueilla karjankasvattajien on suojeltava eläimiä tai lintuja nopeasti leviävältä tulelta tulipalon sattuessa. Tulen leviämisen sekä savun/haitallisten aineiden erittymisen indikaattorin arvojen mukaan kuuluvat aaltokattolevyt tulenkestävien materiaalien luokkaan A1, A2.

Kaikki Eternit kuitusementtisen varttikaton värivaihtoehdot, lisätiedot ja ohjeet löytyvät tuotesivuilta

9 syytä, miksi Eternit kuitusementtinen varttikatto on paras kattomateriaali

Loodussõbralik Eternit kuitusementtinen varttikattolevy on ympäristöystävällinen materiaali, ei sisällä enää haitallista asbestia, soveltuu kiertokäyttöön ja täyttää kaikki eurooppalaiset vaatimukset. Eterniitin valmistusprosessi on luonnonvaroja säästävä.

Pleekimatu värv Eternit kuitusementtisen kattolevyn pinnoitteessa on käytetty erityistä CurtCoat® -maalausteknologiaa, jotta eterniittilevyt pysyisivät uuden näköisinä pitkään. Valmistaja myöntää 5 vuoden väritakuun.

Vastupidavus Eternit kuitusementtinen varttikatto on hiljainen sateella ja myrskysäällä.

tulekindel Nykyaikainen eterniitti on tulenkestävä ja kestää myös lipeää ja happoja. Samalla materiaali on hengittävä ja suojaa talon rakenteita kosteudelta.

katusevahetus Rakennusta kunnostettaessa ja vanhan asbestia sisältävän katon vaihtaminen uuteen asbestivapaaseen eterniittikattoon ei vaadi rakennuslupaa.

Garantii Eternit kuitusementtinen varttikatto on erittäin kestävä ja valmistajan takuu materiaalille on 30 vuotta. Tuotetakuu kattaa kaikki mahdolliset tuotteen laadussa ilmenneet valmistus- ja materiaalivirheet, mm työkustannukset mukaan lukien.

Ohutusribad Eternit varttikattolevyissä käytetään erikoista Safety Strips® -suojateknologiaa, jonka ansiosta levyt ovat lujia ja kestäviä. Sisäänrakennetut suojaliuskat estävät levyjen taipumisen kuormituksessa sekä takaavat asentajan turvallisuuden.

Lihtne paigaldada Eternit kuitusementtista varttikattoa on helppo asentaa, eikä käsittelyyn vaadita erityisiä työkaluja tai erikoisosaamista. Eterniittilevyillä on tehtaalla leikatut kulmat ja valmiiksi poratut reiät asennuksen yksinkertaistamiseksi.

eterniit Eterniittilevyt valmistetaan erikokoisina ja -värisinä. Cedral Gotika 585×920 mm, Cedral Villa 875×920 mm, Eternit Agro PRO 1097×1250 mm, 1097×1600 mm, 1097×1750 mm ja 1097×2500 mm.

Pyydä tarjous    Harja- ja reunaelementti (eterniitti)Harja- ja reunaelementti (pelti)AluskateKattosiltaLumiesteKattotikasSadevesijärjestelmä (pyöreä)Sadevesijärjestelmä (suorakulmainen)KattoikkunaUkkossuojausAurinkopaneelit


    Haluan asennuksenHaluan kuljetuksen

    YHTEYSTIEDOT