Polymeerieristeet

Sinu valikutele vastavaid tooteid ei leidu.

PIR-eriste

PIR-levy tai jäykkä polyuretaanivaahto on lämpökovettuvaa muovia, jota käytetään lämmöneristeenä. PIR on yksi nykyaikaisimmista eristemateriaaleista. Se on lähes puolet tehokkaampi kuin mineraalivilla. PIR-levyn paremman erityskyvyn ansiosta pärjätään ohuemmalla eristepaksuudella, ja rakenteista voidaan tehdä ohuemmat. Näin jää enemmän tilaa asumiselle.

PIR-levy soveltuu hyvin esimerkiksi puurunkoseinien sekä betoni- ja harkkoseinien eristämiseen. Todellisuudessa tätä tehokasta eristemateriaalia käytetään sekä ulko- että sisäseinien, erityyppisten kattojen sekä saunojen eristämiseen. PIR-levyllä voidaan vanhat rakennukset lisäeristää rakennepaksuutta muuttamatta. Näin säästetään sekä aikaa että rahaa, eikä tilojen pinta-alaa tarvitse uhrata. Erikokoiset levyt on suunniteltu erilaisiin rakenteisiin. Teollisuusrakennuksen tai autotallin eristämiseen voidaan käyttää juuri tarkoitukseen sopivaa levykokoa.

PIR-levyn ominaisuudet

Polymeerieristyksellä on monia hyviä ominaisuuksia. Se on veden- ja kosteudenkestävä ja toimii myös erinomaisena tuulensuojana. PIR-levy ei vaadi erillistä höyrysulkua. PIR-levyn pinnassa on folio, joka toimii täydellisenä höyrynsulkuna ja heijastaa myös lämpösäteitä takaisin parantaen rakenteen lämmöneristävyyttä vieläkin paremmin. Markkinoilla on palonkesto-ominaisuuksiltaan erilaisia levyjä, mikä tulee ottaa huomioon valinnassa. Koska PIR-levy ei vaadi erillistä höyry- tai tuulensuojaeristettä, erillisiä työvaiheita on vähemmän, jolloin säästetään kustannuksia muista rakennusmateriaaleista ja työstä.

Korkean puristuslujuuden ansiosta PIR-levy soveltuu hyvin myös kuormitettujen lattioiden eristämiseen. Näitä voivat olla esimerkiksi julkisten rakennuksien käytävät tai erilaiset palvelutilat, mutta myös tilat, joissa raskaat koneet jatkuvasti ajavat ja seisovat. Suuren puristuslujuuden ansiosta PIR-eriste ei päästä lattiaa halkeilemaan, jolloin säästetään lattioiden korjaus- ja kunnossapitokustannuksissa. PIR-eristys on erityisen tehokasta lattialämmityksellä varustetuissa lattioissa.

Jäykkä polyuretaanivaahto ei vanhene, vaan sen ominaisuudet pysyvät samoina pitkään. Lisäksi se on sopimaton elinympäristö sienille, mikro-organismeille, jyrsijöille ja homeelle. PIR-levy ei lahoa. Koska tämä materiaali on helppo asentaa eikä vaadi tuuli- tai höyrysulkukerroksia, PIR-levyn käyttö nopeuttaa koko rakennusprosessia.