Alumiinikomposiittilevy

Alumiinikomposiittilevy eli alumiinikomposiitti

Alumiinikomposiittilevy on nykyaikainen julkisivumateriaali, joka koostuu kahdesta alumiinilevystä ja niiden välissä olevasta lämpömuovisesta tai joissain tapauksissa myös mineraaliytimestä. Komposiittipaneelit on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakennusten ilmastoituihin julkisivuihin, mutta ne soveltuvat myös rakennusten peruskorjaukseen tai kunnostukseen.

Alumiinikomposiittipaneeleista on tuotantoteknologian kehittyessä tullut erittäin modifioitava tuote, joka mahdollistaa erilaisten asennusmallien, tekstuureiden, muotojen ja käyttötapojen soveltamisen. Alumiinikomposiittilevy mahdollistaa myös laajan valikoiman erilaisia viimeistelyjä. Materiaali voidaan saada millä tahansa värillä RAL-värikartasta. Lisäksi on lisätty erityisiä viimeistelyjä tekstuuriefekteillä, jotka jäljittelevät esimerkiksi puuta, betonia tai kuvaavat erityisiä visuaalisia tehosteita.

Koosta riippumatta komposiittipaneeli on mitoiltaan erittäin stabiili materiaali. Alumiinikomposiitti on myös kustannustehokas julkisivumateriaali, koska asennusprosessi on nopea ja materiaalin tulevat ylläpitokustannukset ovat erittäin alhaiset. Materiaalin puhdistusprosessi on myös melko yksinkertainen. Kankaalla pyyhkiminen poistaa paneelin pinnasta lian ja pölyhiukkaset. Korkealaatuinen alumiinikomposiitti säilyttää alkuperäisen värinsä ja muotonsa myös erittäin pitkässä altistuksessa auringonvalolle ja sään vaihteluille.

Alumiinikomposiittilevyn sisäytimen koostumuksesta riippuen sillä on tiettyjä ominaisuuksia. Yksi tärkeimmistä eroista on paneelien palonkestävyys. Esimerkiksi mineraaliytimillä varustetuilla komposiittipaneeleilla on korkeampi palonkestävyys, mikä tekee niistä ihanteellisen pintamateriaalin korkean käyttöasteen tornitaloissa.

Perinteisten tasaisten ilmastoitujen julkisivujen peittämisen lisäksi komposiittilevyjä voidaan käyttää myös huomiota herättävissä projekteissa. Alumiinikomposiittia voi rei’ittää, jyrsiä ja stanssata CNC:llä. Lisäksi materiaalia voi helposti taivuttaa ja muotoilla, mikä mahdollistaa kolmiulotteisten pintaefektien luomisen.

Alumiinikomposiitin myynti

Bestor Gruppin alumiinikomposiittivalikoimassa on kaksi tunnettua tuotemerkkiä, STACBOND ja Alutechbond. Alumiinikomposiitti myydään yleensä tilaustuotteena. Pieni osa vakiovärisävyjä on kuitenkin saatavana myös varastotuotteena. Valikoimaan voi tutustua sekä verkossa että paikan päällä. Koko valikoimamme vastaa eurooppalaisia standardeja.

Alumiinikomposiittilevyn myynti – parhaan mahdollisen hinnan ja lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä “Pyydä tarjous” -lomakkeella.