Kattotiilet

Kattotiilet

Kattotiilet ovat betonista, savesta tai jostain muusta raaka-aineesta valmistettuja rakennuskiviä, joita käytetään vesikatteena harjakatoissa. Kuten aiemmin todettiin, kattotiilet eli tiilikatot eritellään yleensä materiaalin mukaan, josta ne on valmistettu. Perinteisesti kattotiilet valmistettiin saatavilla olevista raaka-aineista, pääasiassa perinteisestä keramiikasta eli savipohjaisista materiaaleista tai saviliuskeesta. Nykyään kattotiiliä ja tarvikkeita löytyy eri materiaaleista ja käytännössä jokaiseen kattorakenteeseen, mutta asennusperiaatteet ovat säilyneet eivätkä ole merkittävästi muuttuneet ajan myötä. Tyypillisesti kattotiilet asennetaan niin, että jokainen vaakarivi peittää osittain alemman rivin siten, että sadevesi ei pääse kivien väliin ja alemman rivin kiinnityselementit peittyvät.

Yleensä kattotiilet valmistetaan kuitenkin betonista tai savesta ja edellä mainituista vaihtoehdoista Suomessa kaikkein yleisin näistä on betonikattotiili eli sementtikattotiili, jonka ainesosia ovat sementti, hiekka, vesi ja pigmenttiväriseos. Kattotiilinä mikään materiaali ei ole monipuolisempi kuin betoni, joka voi menestyksekkäästi jäljitellä kalliimpia materiaaleja, kuten liuskekiveä ja savitiiliä. Kattotiilet, mukaan lukien betonikattotiili, ovat erittäin kestäviä hyönteisiä ja lahoamista vastaan. Ne sietävät myös Suomen oloissa kovaa tuulta, ankaraa pakkasta ja paahtavaa aurinkoa. Betoni on itse asiassa erittäin ympäristöystävällinen kattomateriaali. Ei vain siksi, että sitä ei tarvitse vaihtaa usein ja se vähentää energiankulutusta, vaan myös siksi, että se on valmistettu luonnollisista, kierrätettävistä materiaaleista. Materiaalin ominaisuuksien ansiosta niiden keskimääräisen käyttöiän katsotaan olevan jopa 100 vuotta asianmukaisesti huollettuna. Huolto tarkoittaa erityisesti mekaanisesti rasittuneiden halkeilevien tiilien vaihtamista ja veden valumista estävien roskien poistamista. Esteettisyyden säilyttämiseksi katolta suositellaan poistamaan myös home, lika ja sammal.

Kaiken kaikkiaan on ymmärrettävää, miksi niin monet talonomistajat valitsevat kattotiilet.

Kattotiilien myynti

Jos olet päätymässä kattotiiliin, seuraava askel on ottaa meihin yhteyttä ja pyytää tarjous. Arviointimme ja konsultaatiomme avulla löydät varmasti omaan budjettiisi parhaan mahdollisen hinnan.