Kiviteräskate

Kiviteräskate eli kivipäällystetty kattopelti

Kiviteräskate eli kivipäällystetty kattopelti on pitkäikäinen ja ylläpitokustannuksiltaan erittäin edullinen komposiittirakenteinen katemateriaali. Tiilikuvioinen kivipäällystetty kattopelti yhdistää perinteisen tiilikaton ulkonäön ja peltikaton kestävyyden. Kivipäällystetty kattopelti koostuu useasta eri ainekerroksesta, jonka runkona toimii sinkitty teräsohutlevy. Seuraavien päällystekerrosten tarttuvuuden varmistamiseksi muotoon valssatut teräs-ohutlevyt pinnoitetaan pohjamaalilla ja sen jälkeen akryylimaalilla. Maalikerroksen päätarkoitus on suojata sen alla olevaa teräslevyä UV-säteilyltä ja kosteudelta. Maalikerros toimii myös liimana seuraavalle kerrokselle, joka on hienoa kivirouhetta. Rouhepinoitteena käytetään yleensä jauhettua ja seulottua basalttia, joka on esikäsitelty keraamisesti polttamalla halutun värin saavuttamiseksi. Kiiltoa ja lisäsuojaa varten komposiittimateriaalin pintakerroksena käytetään akryylilasitetta. Akryylipintakerros suojaa myös teräskatteen rouhepinnoitetta ikääntymiseltä, UV-säteilyltä, kosteudelta ja sammaleen muodostumiselta.

Kivipäällystetty kattopelti eli kiviteräskate on suunnilleen saman hintainen kuin tavanomainen peltikatto. Kiviteräskatteella on myös A-luokan palonkestävyys, joka vastaa myös kaikkein tiukimpia rakennusstandardeja ja vakuutussuojavaatimuksia. Säännöllisen puhdistuksen lisäksi kivipäällysteiset teräskatot eivät vaadi erityistä huoltoa. Materiaali ei halkeile eikä väänny eikä edes kova tuuli pysty kiviteräskatetta vahingoittamaan. Lisäksi kivipäällysteinen teräskate on kevyt, kiviteräskatteen paino on pääsääntöisesti alle 6,5 kg/m². Kevyen painon takia kiviteräskatteen asentamisessa ei tarvita ylimääräisiä rakenteellisia vahvistuksia, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää minkä tahansa ikääntyneen kattomateriaalin korvaajana.

Siinä missä normaalin peltikaton yksi suurimmista haitoista on sateiden, kuten vesisateen ja rakeiden aiheuttama melu, joka voi olla jopa 65 – 81 db, niin basalttikivipäällysteisellä materiaalilla tätä ilmiötä ei esiinny. Lisäksi kivipäällysteisellä kattopellillä ei ole kylmää, metallikatoille tyypillistä teollista ulkonäköä.

Kivipäällysteisen kattopellin myynti

Bestor Grupp edustaa Virossa ja muualla Baltian maissa kivipäällysteistä kattopeltimerkkiä Queentile. Vaikka kyseessä on tilaustuote, perusprofiileita ja sävyjä on kuitenkin saatavilla varastotuotteena Tallinnan myyntipisteessä. Valikoimaan voi tutustua sekä verkossa että paikan päällä.

Kivipäällysteisen kattopellin myynti – parhaan mahdollisen hinnan ja lopputuloksen saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan yhteyttä “Pyydä tarjous” -lomakkeella.